Behavior Driven Development with Cucumber

overzicht

Cucumber is een framework voor Behavior Driven Development. Met Cucumber is het mogelijk specificaties in gewoon Nederlands op te stellen terwijl ook een geautomatiseerde testtool (Selenium) deze specificaties begrijpt. Om dit mogelijke maken moet er scripts afgeleid worden van de specificaties. Rent a Brain kan dit tegen een zeer concurrerende prijs voor u doen op onze nearshoring locatie in Hongarije.

Kies hieronder een onderwerp voor meer informatie.

wat is BDD :: wat is Cucumber :: wat is BDD met Cucumber ::

logo_head_only_grey

wat is Behavior Driven Development wat is Cucumber wat is Cucumber met BDD
wat is
 Behavior Driven
  Development
   (BDD)
wat
 is
  Cucumber
wat is
 Behavior Driven
  Development
   met
    Cucumber

wat is BDD

In software ontwikkeling is Behavior Driven Development (BDD) een ontwikkel proces dat is ontstaan uit Test Driven Development (TDD). BDD combineert de technieken en principes van TDD met ideeën uit het Domain Driven Design en Object Oriented Analysis and Design om software development (Scrum) teams en management teams te voorzien van gemeenschappelijke tools en processen om samen te kunnen werken bij het ontwikkelen van software.

Ook al is BDD voornamelijk een idee over de manier waarop software ontwikkeling zou moet worden ge-managed vanuit business belangen en technisch inzicht, gaat de praktijk er toch vanuit dat er software tools nodig zij om het ontwikkel proces te ondersteunen. Hoewel deze tools meestal speciaal zijn ontwikkeld voor BDD kunnen ze worden gezien als specialistische vormen van tools voor TDD. De tools zorgen voor (test) automatisering en een gedeelde domein taal die de centrale thema’s van BDD zijn.

Cucumber ondersteunt BDD . Het is een Agile-software-ontwikkeling techniek en het antwoord op Test-driven development. Het breidt TDD uit door test cases te schrijven die ook leesbaar zijn voor niet-programmeurs. In feite wordt mensentaal gecombineerd met een programmeertaal