Nearshoring

logo_head_only_grey

overzicht

Outsourcing is een prima business model om operationele kosten te verkleinen en winst marges te maximaliseren. Het is schaalbaar en aanpasbaar aan veranderende markt omstandigheden. Om kosten nog meer te reduceren en winsten nog meer te maximaliseren kiezen bedrijven er voor om naar het buitenland te outsourcen. Wat is hiervoor de beste optie, off-shoring of near-shoring.

Nearshoring naar Hongarije heeft een aantal voordelen boven off-shoring. Het land is lid van de Europese Unie en deel van het Schengen gebied en is gebonden aan Europese bepaling op het gebied van data protectie etc. Het heeft een hoog opleidingen niveau en men spreekt vloeiend Engels. “Forensen” tussen Hongarije en alle landen van Europa is binnen het tijdbestek van een dag mogelijk. Zo heeft onze Hongaarse nearshoring tak Nederlands management. Het heeft dezelfde tijdzoen als de rest van continentaal Europa, het heeft een Europese cultuur en lage lonen. En met laag bedoelen we 25% hoger dan China.

Als we kijken naar de directe kosten lijkt offshoring naar China, India of de Fillipijnen wellicht en goed idee. Als we de indirecte kosten erbij betrekken en kijken naar de relatief kleine verschillen in inkomen dan is near-shoring naar Oost-Europa, en in ons geval Hongarije, een veel beter idee.Kies hieroner een ondewerp voor meer informatie.